DUAL MATRAS SYSTEEM

Topkwaliteit is een permanente uitdaging.

Al meer dan 90 jaar is het familiebedrijf SCHRAMM – op dit moment de vierde generatie – gespecialiseerd in het beproefde tweematrassensysteem. Uit talloze evaluaties en experimenten is de superioriteit gebleken van dit klassieke systeem, in vergelijking met lattenbodemsystemen of schuimmatrassen. En dit geldt nog sterker wanneer het systeem voortdurend wordt verfijnd en geperfectioneerd – zoals het geval is bij SCHRAMM. De SCHRAMM-fabriek levert al vanaf het begin producten die de norm bepalen in termen van vakmanschap, functionele consistentie, natuurlijke flexibiliteit en het ongeëvenaarde slaapcomfort dat ze bieden. In tegenstelling tot andere fabrikanten maakt SCHRAMM altijd gebruik van thermisch geharde veren.

Het vastberaden besluit om vanaf het begin te kiezen voor de kwaliteit van ambachtelijk handwerk en tegen efficiënte massaproductie, maakt het onmiskenbare verschil en maakt van SCHRAMM een uitzondering op de moderne massamarkt. We verwerpen bovendien stijlfoefjes of nostalgische kletspraatjes, vooral met betrekking tot de inkoop van grondstoffen en het gebruik ervan. Zo was paardenhaar ooit een uitstekend vulmateriaal – maar vandaag de dag verdient hoogwaardige Talalay-latex de voorkeur vanwege de soepelheid. SCHRAMM denkt helder: gezond verstand bepaalt elke stap in het werkproces, milieubewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel bepalen de volledige productie.

DE SPANNING VAN ELK DEEL VAN HET LICHAAM WORDT ZORGVULDIG VERLICHT

De SCHRAMM top matras ondersteunt de natuurlijke
contouren van het lichaam in een ruststand en verwijdert de druk volledig.

Zo vertegenwoordigt het bekkengebied bijvoorbeeld gemiddeld ongeveer 42% van het totale lichaamsgewicht. Door het drukverlagende effect van het matras wordt de belasting van het autonome zenuwstelsel van de slaper verlicht, waardoor de onbewuste zoektocht naar steeds andere rustposities overbodig wordt. De bewegingsintensiteit wordt teruggebracht tot een normaal niveau. Het lichaam ervaart een kalmere, meer ontspannen en rustgevende slaap. Het slaapsysteem van SCHRAMM houdt voortdurend rekening met deze anatomische parameters door springveren met verschillende veerspanningen langs de hele lengteas van het matras aan te brengen.

GEPATENTEERDE SCHOUDERHOLTE

Slaapt u op uw zij?
Probeert u soms urenlang
een comfortabele positie te vinden?

Keer het nachtelijke draaien en woelen de rug toe! Het gepatenteerde schouderholtesysteem is het ei van Columbus. De veerspanning in het schoudergedeelte zorgt voor een ontspannen slaaphouding als u op uw zij slaapt. De schouder moet in het matras kunnen wegzinken zonder te ‘verdrinken’, daarom wordt de spanning van de veren in dit gedeelte verminderd en de veerkracht van de tijk doelbewust geselecteerd, terwijl tegelijkertijd aangename ondersteuning wordt geboden. Het gewicht en de slaapgewoonten van de slaper zijn bepalend voor de samenstelling, waardoor een ongekend gevoel van persoonlijk welzijn wordt ervaren. Een extra verfijnend element: er zijn geen stiksels in de lengterichting, vooral niet in het schoudergedeelte, om het gevoel van pure luxe te vergroten.

FUNCTIONALITEIT

De verfijnde top matras reageert gevoelig op je lichaam, maar het vereist een stabiele en elastisch basismatras om haar volle werking te ontplooien. De basis matras door SCHRAMM absorbeert kinetische energie over het gehele oppervlak en dempt de druk gelijkmatig. De SCHRAMM BASIS matrassen zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

 

• zonder aanpassingen

• met handmatige aanpassing (5 types)

• met een motor aangedreven aanpassing (10 soorten)


De motor aangedreven BASIS matrassen doen wat je wilt dat ze doen. Ontworpen tot in het kleinste detail, 10 verschillende uitvoeringen met maximaal vijf beweegbare elementen passend in elke gewenste positie afgestemd op uw wensen en behoeften. Of u televisie kijkt, leest, of gewoon wilt onstpannen, elke positie kan geruisloos worden aangepast. 
Combineer nooit een SCHRAMM top matras met een lattenbodem of andere vergelijkbare systemen, omdat functionaliteit, duurzaamheid en bed klimaat ernstig zou worden aangetast.

HET ÉÉN KAN NIET ZONDER HET ANDER

Bovenmatras
Het bovenmatras past zich direct en zeer zorgvuldig aan uw lichaam aan. In overeenstemming met de verschillende gewichtsverhoudingen van het lichaam hebben de veerspanningen langs de lengteas een drukcompenserend effect. Het ondersteunende vermogen van elk SCHRAMM-matras is individueel afgestemd op het gewicht en de anatomie van elke slaper. Zo wordt elk matras perfect op maat gemaakt, met op verzoek een gepatenteerde schouderholte voor een ontspannen slaaphouding van zijslapers of optioneel als anti-allergische versie. Het autonoom reagerende bovenmatras past zich aan uw individuele maten en slaapgewoonten aan, waardoor het lichaam in een optimale anatomische positie ligt. Het stabiele ondermatras vangt elke beweging soepel en gelijkmatig op en biedt daarmee de basis voor een gezonde slaap.

Ondermatras
Ook al reageert het zorgvuldig afgestemde matras sensitief op de contouren van uw lichaam, het heeft een stabiele en elastische basis nodig om volledig effectief te zijn. Het springverenmatras van SCHRAMM (boxspring) absorbeert kinetische energie over het hele oppervlak en vangt de druk gelijkmatig op. De ondermatrassen van SCHRAMM zijn verkrijgbaar zonder aanpassingsmogelijkheden of met vijf handmatige en tien motorisch aangedreven instellingen. Er zijn 21 verschillende standaardmaten verkrijgbaar, maar op aanvraag kunnen ook speciale maten worden besteld.

OPMERKING: combineer SCHRAMM-bovenmatrassen altijd met SCHRAMM-ondermatrassen. Alleen dan kan optimale effectiviteit en het juiste slaapklimaat worden gegarandeerd.